CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

IMG-2165

Opeens hoor ik er niet meer bij!

Jarenlang zet jij je met hart en ziel in voor de sportclub van je enige kind. Na zijn overlijden hoor je er ineens niet meer bij. Hulpverlener Lies Nijman weet zelf heel goed hoe pijnlijk dit kan zijn. Wat kun je doen om niet in een ‘zwart gat’ te vallen?

Opeens hoor je er niet meer bij

‘Toen onze zoon overleed, hoorden wij opeens niet meer bij de groep ouders die de ouderraad vormden op zijn school. Omdat hij ons enige kind was, vielen wij in een zwart gat. De contacten zijn langzaam verwaterd. Naast het diepe verdriet door het gemis, was dit een extra verlies wat de rouw enorm versterkte.’

Bij Klaas en Irene, de ouders die dit vertellen, staan tranen in hun ogen. Ook al is het heel lang geleden, ze herinneren het zich nog zo goed. Het ‘er niet meer bij horen’ was een van de gevolgen waardoor zij langzaam beseften hoeveel verliezen er nog bovenop het sterven van hun zoon zouden volgen.

Je kunt je niet voorbereiden

Hoe ga je om met alle extra gevolgen van het verlies van een geliefde? Hoe kunnen we er als naasten voor zorgen dat we dit extra verlies zo veel mogelijk beperken? En kan dat eigenlijk wel?

Lees verder op IK MIS JE

Goede blog? Delen mag

Facebook
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Scroll naar boven