CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Houd me vast

‘HOUD ME VAST leert waarom relaties vastlopen, wat de achtergrond
is en wat je kunt doen om uit die vicieuze cirkel te komen.’

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Je had misschien meer van je relatie verwacht of je relatie loopt niet lekker. Je wilt je relatie verbeteren.

HOUD ME VAST leert waarom relaties vastlopen, wat de achtergrond is en wat je kunt doen om uit die vicieuze cirkel te komen. Het unieke van dit programma is:

  • Dat de liefde centraal staat, in plaats van communicatieregels en oplossingsgerichtheid;
  • Dat er niets vreselijk mis hoeft te zijn, als jij en je partner iedere keer weer in hopeloze ruzies terechtkomen over onbenullige dingen;
  • Dat je ook als volwassene een veilig haven van verbondenheid nodig mag blijven hebben, om je in de wereld als zelfstandig persoon te kunnen handhaven.
  • Dat een veilige liefdesrelatie zeer genezend is voor levensmoeilijkheden en oude of nieuwe persoonlijke pijn.

Dit programma is niet bedoeld voor echtparen die ernstige relatieproblemen hebben of bepaalde psychische problemen. Het is wel bedoeld voor echtparen die de kwaliteit van hun relatie willen verbeteren. Bij twijfel is een gesprek vooraf mogelijk.

Preventieprogramma

Langszij hulpverlening biedt echtparen in Sassenheim en omgeving de mogelijkheid deel te nemen aan dit preventieprogramma, gericht op het versterken van hun relatie.

Sterke relaties zijn een belangrijke basis voor hechte gezinnen. Evenwichtige relaties geven energie aan partners en hun eventuele kinderen. Het preventieprogramma HOUD ME VAST kan echtparen hierbij helpen.

Verbeter je relatie

Hechting is de kern van alle relaties die er echt toe doen. En dat geldt in het bijzonder voor huwelijks- en partnerrelaties. Het programma HOUD ME VAST is bedoeld voor echtparen die beslist verbeterpunten in hun relatie kunnen aanwijzen, maar voor wie therapie iets te ver weg ligt. Het programma bestaat uit 8-10 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met films en oefeningen. Ook zijn er huiswerkopdrachten. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de partners met elkaar aan de slag gaan. Er worden geen groepsopdrachten gegeven.

Scroll naar boven