CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Philip Yancey

Philip Yancey (1949) is als algemeen redacteur verbonden aan het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Christianity Today. Hij is auteur van een groot aantal boeken, waarvan verschillende een onderscheiding hebben gekregen. Veertien miljoen van zijn boeken zijn wereldwijd verkocht.
Hij woont in Colorado en reist de hele wereld af voor spreekbeurten.
Zijn boeken hebben veel voor mij betekend. De eerlijke manier waarop hij zijn eigen kerkelijke achtergrond in vraag durft te stellen en zijn vermogen om kritisch te kijken naar iedere opvatting of vorm van geloven, spreken me zeer aan. Hij zoekt overal op de wereld naar dat wat mensen samenbindt.
Ik voel me verbonden met hem door de wijze waarop hij zoekt naar wat mensen beweegt en hoe hij, in het kleinste gemene veelvoud, de verbondenheid wil zoeken en ervaren

Zijn boek “What’s  so amazing about grace?” (Genade, wat een wonder) is een bijzonder verrijkende benadering van wat genade betekent en wat het uitwerkt over de hele wereld. Hij legt de betekenis van dit begrip uit aan de hand van bijbelse en persoonlijke voorbeelden, anekdotes, historische gebeurtenissen en literaire verhalen. Hij laat door zijn schrijven ook zien hoe de kerk, als zij werkelijk weer van genade gaat leven, een vergevende liefdevolle gemeenschap kan worden.

In “What good is God?” (Waar is God goed voor?) onderzoekt hij de waarde van het christelijk geloof, als het leven moeilijk wordt. Hij reist de hele wereld over om die vraag te kunnen beantwoorden. Wat heb je aan je geloof als er een massamoord wordt gepleegd op een Amerikaanse campus?
Waar was God tijdens het apartheidsregime in Zuid-Afrika? En wie is Hij voor de vervolgde christenen in China of het Midden-Oosten?
Hij gaat naar die plekken waar God heel ver weg lijkt en spreekt met mensen die de ellende van dichtbij meegemaakt hebben.
De vraag “waar is God goed voor?, is een open vraag waarvan God het antwoord heeft toevertrouwd aan ons, zijn volgelingen, zegt Yancey, wij worden geroepen een geloof te tonen dat ertoe doet in een wereld die toekijkt.
Hij beschrijft in tien verhalen de bijzondere kracht van het geloof en de genade, van eenvoudige kwetsbare mensen die door hun leven en werk een geur van hoop en transformatie verspreiden.

Ook de boeken: “Teleurgesteld in God” en “Jezus zoals ik Hem niet kende” zijn ook zeer de moeite waard om te lezen.

http://www.philipyancey.com/

Goede blog? Delen mag

Facebook
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar boven