CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

download (1)

Het licht doorgeven

Aan het eind van de middag wordt het al snel donker. Ik heb ik mijn oude kerstgroep weer neergezet, de kerstboom opgetuigd en buiten de lichtjes opgehangen.

Contrast
Het is zo’n contrast met wat er in de wereld gebeurt. Er is zo veel duisternis en kwaadaardigheid, liefdeloosheid en haat. Er is zo veel om ongerust over te zijn. Het lijkt dikwijls alsof het kwade overwint, alsof er niet genoeg lichtdragers zijn die nog moed en hoop hebben. Ik zie het om me heen dat mensen moedeloos en teleurgesteld zijn. Het gevoel dat het niets meer uitmaakt dat je er bent.

Stilstaan
Met Kerst is het goed om weer even stil te staan en ons dat af te vragen: wat was voor mij licht afgelopen jaar? Waarop ga ik me richten het komende jaar? Welke keuzes maak ik die liefde, licht en leven bevorderen?

En kan dit ook als je niet helemaal gezond bent? Als je alleen woont? Als je je baan bent kwijtgeraakt? Als je onrechtvaardig behandeld bent? Als je gebroken bent?

Barsten en breuken
Ik heb gelukkig zo vaak gezien dat het doorgeven van licht doorgaat, dwars door onze omstandigheden heen. Dat het licht sterk genoeg is om ook door de barsten en breuken van ons leven door te dringen.

Menszijn
Het gaat er niet om of we perfect zijn, of voldoen aan de normen en eisen van deze wereld. Juist door mens te zijn, met onze zwakheden en beperkingen, kunnen we licht doorgeven aan anderen die dat nodig hebben. Dat kan op zo veel mooie, originele, kleine en hartverwarmende manieren, dat het voor iedereen is weggelegd! Met Kerst dank ik God voor Jezus die daarin een voorbeeld is geweest.

Steentje bijdragen
Het is voor mij – en voor iedereen – onmogelijk om te weten wat het komende jaar brengt. Mag het een jaar zijn waarin we allemaal ons steentje bijdragen aan meer liefde en licht, wat er ook gebeurt. En mogen we dat zelf ook in overvloed ontvangen.

Goede blog? Delen mag

Facebook
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar boven