CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

Betekenis geven aan je leven na een ingrijpend verlies

Rouwdeskundigen beseffen steeds meer hoe belangrijk het is je leven weer betekenis te geven na een ingrijpend verlies. Iemand in rouw heeft ruimte en respect nodig om uit te vinden welke ‘oude’ overtuigingen hij wil omarmen of dat hij juist nieuwe antwoorden wil vinden. Zo stelt het verlies van zijn vrouw Josje, Maarten van Dam voor de vraag of hij nog wel in een liefhebbende God kan geloven, na alles wat er gebeurd is?

Eben-Haezer

De overtuiging van de familie Van Dam stond al een halve eeuw op de gevel geschreven. Op het verweerde houten bord van het jarendertighuis, een beetje verscholen achter de goudkleurige wingerd, staat het in bijpassende klassiek witte letters: EBEN-HAEZER. Overduidelijk op een verder onopvallend huis in een gezellige buurt aan de rand van een gewoon dorp.

De laatste jaren waren er genoeg momenten dat Maarten van Dam het bord van de gevel wilde halen. Uit respect voor zijn grootouders had hij daar de moed niet voor. Wat zouden de mensen uit het dorp ervan zeggen?
Toeristen die het dorp bezochten, bleven soms voor het huis staan om te raden wat deze vreemde woorden betekenen. De gekste dingen heeft hij al gehoord. Dorpsgenoten wisten dat het bord met ‘Tot hiertoe heeft de Heer ons geholpen’ door zijn grootouders opgehangen was.

Lees verder op IK MIS JE

Goede blog? Delen mag

Facebook
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar boven