Contextuele hulpverlening en relatietherapie
0252-221444 / 06-20148267

Hulpvragen

Contextueel

In deze vorm van hulpverlening wordt rekening gehouden met de totale achtergrond van ons leven. Er wordt ook aandacht besteed aan ons gezin en de familie waarin we zijn opgegroeid. Daardoor krijgen we meer zicht op hoe we zijn geworden wie we zijn. Er wordt rekening gehouden met de toekomst van ons gezin of onze relaties.

We gaan ervan uit dat een mens op zoek is naar balans, balans in geven en ontvangen. We zijn continu op zoek naar een eerlijk en betrouwbaar evenwicht. Wij staan in balans met onze ouders, onze kinderen, onze werkgever, onze relaties enz. Deze balans ontstaat door ons geven en ontvangen. De wisselwerking van geven en ontvangen is een dynamisch proces tussen mensen. We houden deze balans gezond en in beweging door regelmatig met elkaar in gesprek te blijven en op elkaar af te stemmen. Allerlei gebeurtenissen en processen kunnen deze balans verstoren of stilzetten.

De uitdaging is om in vrijheid verbonden te kunnen blijven met elkaar of ons opnieuw te kunnen verbinden. De contextuele benadering kan iemand helpen inzicht te krijgen in dit dynamische proces. Na het inzicht volgt ondersteunende hulp, bijvoorbeeld om destructieve patronen te veranderen of om schuld of blokkades op te ruimen. Bij verbroken relaties kan geholpen worden om daar weer beweging in te krijgen. Ook kan gewerkt worden aan zelfvertrouwen en betrouwbare relaties.