CONTEXTUELE HULPVERLENING EN RELATIETHERAPIE

In onze droomwereld

We raken elkaar weer aan

We hebben honden en poezen. En eindelijk dat lang verlangde paard. We gaan onze eigen groenten verbouwen. We planten een boomgaard waar kippen vrij rondlopen, net als bij opa. Er komt een zee van bloemen met natuurlijk een pluktuin met lathyrussen en dahlia’s. We hebben dan onze eigen huizen maar wonen vlak bij elkaar als familie en vrienden. Gasten zijn van harte welkom. Het wordt eigenlijk en soort dorp waar vriendelijkheid normaal is. We helpen elkaar en zorgen voor elkaar als dat nodig is. We raken elkaar weer aan, geven elkaar een dikke knuffel en zelfs een zoen. We wonen in het groen maar de stad is dichtbij. We gaan daar wandelen en zeker genieten van alle geweldige oude gebouwen. We kennen de restaurantjes waar de lekkerste koffie te halen is.

Overal klinkt muziek

In onze droomwereld maken we onze eigen kleren en breien we truien en sokken. Mijn schoonzoon poetst alle oude schoenen weer spiegelend op. Overal klinkt muziek. We horen een cello, piano, drums en gitaren. We koken en bakken de lekkerste recepten. Mijn zwager maakt een uitgebreide Indische rijsttafel. Hij repareert de fietsen. We hebben ieder ons eigen werk, binnen- of buitenshuis. De kleine kinderen gaan met elkaar naar school en spelen met elkaar. 
We lezen altijd. We delen onze kennis en ervaringen. We willen blijven leren. We doen spelletjes en lachen veel. We zijn creatief en hebben een ruimte om te bouwen, knutselen en knappen oude meubels op.

We accepteren en respecteren elkaar

We denken na over het leven en over de dood. We vragen ons af wat er waar is van alles wat we van onze ouders hebben geleerd en meegekregen. We hebben diepe gesprekken. We onderzoeken wat waar is, wat wetenschappelijk verantwoord is. We delen wat ons bezighoudt en waar we blij van worden. We vertellen elkaar wat we geloven, of niet kunnen geloven. We kunnen onze verwondering delen over het leven. We accepteren en respecteren elkaar. We durven ons ook kwetsbaar op te stellen en delen onze angsten en twijfels. We troosten elkaar.

We zijn gastvrij

In onze droomwereld zoeken we altijd naar verbinding. We gaan van het goede uit en vertrouwen elkaar. We doen ons best om de ander tot zijn recht te laten komen. We zijn trouw aan elkaar maar houden elkaar niet tegen. Iedereen is vrij om te blijven of om weg te gaan. We zijn blij als de ander blij is en lijden mee als de ander lijdt. 
We hebben respect voor elkaars manier van leven en voor elkaars overtuiging. We hebben een open houding en zijn gastvrij. We hebben plaats in onze huizen en in ons hart voor mensen die graag mee willen doen. We genieten van cultuurverschillen en verrijken elkaar daarmee.

We zijn verbonden

In onze droomwereld voelen we ons ook verbonden met onze dierbaren die overleden zijn. We vertellen elkaar verhalen over hen. We halen herinneringen op. We zijn dankbaar voor wat zij ons hebben gegeven. 
We hebben verschillende gedachten over de oorsprong van het leven. We raken daar nooit over uitgedacht. We hebben misschien een andere kijk op het leven na de dood. We hebben leren leven met deze verschillen en kiezen ervoor om het leven van nu, het leven van alledag, te omarmen.

We leven vanuit liefde en we zorgen voor elkaar

Wat er ook gebeurt.

In onze droomwereld, en vandaag.

Goede blog? Delen mag

Facebook
Twitter
Lies Nijman

Ik kom graag langszij om je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, Of om bij geloofsvragen naar je luisteren en je helpen je weg te vinden. Als je bent vastgelopen door rouw en verlies, wil ik je ondersteunen. Ik wil jullie uitdagen om meer uit je huwelijk te halen. Als er verwijdering is ontstaan met je ouders of een van je kinderen, wil ik meekijken wat er nodig is om weer tot verbinding te komen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

© Lies Nijman – Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Scroll naar boven